highschooool

HOOOWDYY FOLKS!
hur är allt i Sverige? allt bra?
Min bästaste kömpis Maria Thuree liten o sne fyllde hela 17 år igår! Det firade jag med att ringa ett litet samtal till henne & oj va kul det var att höra hennes röst igen! ♥ jag har inte haft maria skrikandes i mitt öra på hela 3 veckor?! MER än tre veckor?!  haha iaf, stortgrattis till henne hörrni!


Vilketfall! Snart har jag avklarat min första hela vecka i highschool!
jag går ett privat highschool som heter "kuemper catholic highschool " yepp.. de låter väldigt strick gör det inte? men det är det faktiskt inte :) men det är väldigt annorlunda från vad jag är van vid!
vi har samma schema varje dag. 8 lektioner, 44 min var.
4 min mellan varje klass & när klockan ringer innan klasserna måste man sitta där på sin bänk och se glad ut. haha
mina ämnen är :
algebra 2, christian lifestyle, drawing fond, studyhall, literature 1. lunch, biology, studyhall/gympa, pottery.
sen ringer klockan exakt 3.20 och alla springer hem! det är så festligt!
Det är en ganska stor skola också med många elever så när klockan ringer efter lektionerna springer alla in i varandra o stressar till nästa klass. haha 

Det är inte förens nu jag riktigt börjar vänja mig vid skillnaden i skolan. kändes så sjukt ovant i början & jag kände mig jätte förvirrad.men nu känns det mycket bättre & jag träffar nytt folk varje dag!. & just det! höll på att glömma bort. vi måste ha speciella kläder på oss i skolan! svarta, marinblå elr beiga byxor. dom får inte vara för tajta för då ser man uppklädd ut! sen så har vi vit eller röd tröja över som måste vara nerstoppad i brallorna! mycket, mycket festligt! men (!!) om man har en övertröja med skolans namn på, då är det lugnt = jag går omkring i övertröja all day long. väldigt skönt eftersom min skola även har grooov aircondition och det är kallt överallt. haha!

Jaja enough om min skola nu!
imorgon är det fredag & det är den första fotbollsmatchen för i år! och även den största! & även min FÖRSTA! ojojoj hörni! Jag tycker det är jätte spännande! så imorgon på dagen ska vi även ha på oss football tröjor för att peppa upp laget!
det som är mest spännande är att matchen är mot Carroll high, det andra highschoolet här i stan & det brukar vara jätte mycket hets mellan skolorna under domhär dagarna. tyvärr har våran skola förlorad dom senaste åren ... men! nu måset dom vinna, för jag har slagit vad med folk från Carrollhigh att min skola ska vinna.. hm.. vi får hoppas på de bästa! 
& kameran ska med! så de kommer komma upp massa bilder från min förstafootballgame! woooow!


smell ya later
puss & kram älsklingar
/ Klaraaa

STATEFAIR

Hej Folks!
Det har hänt mycket grejer den här veckan! 
I måndags åkte vi en tripp till Des Moines, en större stad som ligger en liten bit härifrån, för att shoppa skolgrejer.& ja, vet ni vad? vi måset ha speciella kläder i skolan! så.. numera går jag omkring i utsvängda brallor med en vit elr röd instoppad tröja ! är det inte festligt?! så vi var och köpte lite hottie brallor o tröjor.
vi åkte även till Statefair vilket är som en jäääätte stor marknad. med MASSA mat överallt.  & massa as coola saker att se, som typ en apastor mega pumpa ( ja jätte coolt ) en smör kossa i naturlig storlek. haha det var helt sjuk! en as stor kossa helt gjord av smör?! grisar och kossor som va så feta så att som inte kunde gå. det var festligt!
 tyvärr funkade inte min kamera den dagen, men jag kunde ta lite bilder på min mobil iaf :)

smör kossa
mega gris!
  
 
rymdgubbe gjord av smör, också naturlig storlek

det var väldigt festligt iaf! :P
nu ska ja ut på bio med hela min familj. Blir nog ett inlägg lite senare om skolan som precis har börjat också :)

hoppas ni har det bäst i Sverige!
tänker på er! 
.. klara

STORMLAKE&OKOBOJI

Nu har jag kommit hem från en liten minisemester med min mamma & min sis! :)
vi åkte till ett ställe som heter Stormlake ca 2 timmar bort. I storm lake finns det en vattenpark med massa rutshkanor och grejerrr, men tyvärr va det dåligt väder & det blåste massa så vi kunde inte bada så mkt.. ist satt vi på balkongen, käkade glass & dansade lite till ett liveband resten av kvällen.. Festliiiigt! hahaha

När vi vaknade på lördagen var det fortfarande dåligt väder så vi åkte till ett ställe som heter Okoboji och shoppade! det fanns som ett litet litet shoppingcenter där som vi gick runt i & så tog vi en båttur runt sjön som fanns där. vattnet va JÄTTE rent vilket är ganska ovanligt här vaaahhh .. haha! & runt hela sjön så hade massa rikt folk byggt helt sjukt stora hus! Det va as kul att se, det var bara massa miljonbyggen runt hela sjön.

hela vägen hem lyssnade vi på rap högsta volym och vi alla dansade i bilen. haha min mamma här är en så sjukt skön människa. måste berätta om henne någon gång, sjukt gulliiii ! sitta o pumpa "low", dansa & sjunga med. det är hon de! haha 


  
   
  

jag ♥ amerikansk mat! 
jag lever i himelriket! haha

Det var min miniweekend!
hörs snart igen!
puss&kräm

SWEDISH FISH

Idag har jag hjälpt min mamma i hennes nyöppnade butik. så min dag har sett ut såhär :
   
hahaha jepp! det är min din dag i bilder! kaffe, bulle med massa glasyr och socker på & swedish fish! ;) haha!

satt o snacka väldigt mkt med min mamma idag och hon berättade att det är jätte många bilolyckor här i min stad. vilket jag iof redan har märkt eftersom det är kors lite här & där längst vägarna. men det som är läskigt är att nästan alla dom dör är i min ålder / går i highschool. alla mina syskon här känner minst en som har dött, och ena min bror var själv med om en bilolycka och var nära på att dö. så man kan ju lätt säga att det inte alltid är så bra att 16 åringar får köra bil här! 
fick också reda på att Carroll (staden jag bor i) har mest bilolyckor bland unga i Iowa ( staten jag bor i ) och det finns bara en stad i hela USA som har mer bilolyckor! sjukt läskigt!
så vi åkte förbi kyrkogården här bara för att min mamma ville visa mig. och hela kyrkogården är fyyyylld med gravstenar med bilder på barn & ungdomar. min mamma sa även : någon av dina kompiar elr iaf någon som går i din skola kmr säkert dö i en bilolycka när du är här. 
en liten varning sådär. jätte hemskt!

& jaa.. jag kan ju inte neka de. dom flesta är helt galna när dom kör!
mitt nya mål : inte vara med om en  bilolycka!

take care!
love, klara

ADVENTURELAND

Idag har vi haft en heldag på adventureland här i Iowa! Ett jätte stort ställe fyllt med massa karuseller & bergodalbanor. vissa helt sjuka med massa loopar efter varandra och jätte höga stup. men så galet roligt det var! :D Eftersom min mamma inte ville att min kamera skulle bli stulen så var den tvungen att vara kvar i bilen..  så det blev inte så många bilder. har några som jag tänkte visa iaf! :)

Ja just det! måste berätta om roligaste saken som hände!
Vi skulle gå på en magicshow där det var en dude som skulle visa massa magiska konster som han kunde. Han börja snacka om att han ska såga isär någon i publiken. och säger : jag behöver en vuxentjej som är lång. och såklart vänder sig alla i min familj mot mig, samtidigt som en random liten unge skriver "HEEER!!!" och står o pekar på mig... hahah herregud. vilket fall.. gick upp på scenen o börja snacka lite svengelska där framför massa amerikaner som glodde på mig. kändes jätte bra! haha! han börja fråga mig massa frågor om va ja hette, var ja kom ifrån, var ja bodde o blabla.
allt ledda iaf till att han skulle "delade" mig på miitten. 8) HAHA! stog i en låda så att bara mitt ansikte, mina armar & mina fötter syntes. och yeppyepp. han dela mig! har alltid velat veta hur det går till & nu vet jag!!! :D DE NI!

resten av dagen blev jag stoppad av random folk som frågade hur det hade gått till. men jag hade lovat den magiska duden att inte säga nått. försökte pressa lite folk på pengar så att ja skulle berätta de.. gick sådär. haha!
och lurade att min "brors" barn att mitt ärr på magen va pga av att han hade delat mig där.. hon gick på det.. haha!

Jaja, det har varit en riktigt lång & rolig dag idag!


Hoppas ni har det bra i Sverige!
saknar er & tänker på er !
love

MY HOUSE

Nu ska ni få se hur huset jag bor i ser ut! :D
visar bara mina favoritställen eftersom internet är lite segt & jag är trött. 
haha enjoy! 

huset jag bor i! ni ser den där lilla övervåningen med antenen på? that's my place. mhmmm!

     
resten av deras hus på tomten + konstgjorda sjön :) älskar det där lilla utehuset. jätte mysigt att sitta på kvällarna.

kylskåpet. aså mums! va de första ja såg i köket. helt sjukt stort. + ismaskin & frysen heelt fylld med massa olika pizza & glass sorter. imorse åt jag pizzasticks & glass till frulle.. de va GÖTT

den här lådan hittade jag när jag letade efter en kastrull.. ett litet gömt kylskåp fyllt med vatten o massa läsk! från och med den stunden var det min favoritlåda!

& jaa... de här är halva mitt rum.
börjar alltid skratta när ja ser den här bilden, blir glad av att bara gå in i mitt rum!  och herregud, ni ska se vad dom har fixat de här rummet bara för att ja ska komma! nya tapeter, nya möbler.. de är galet! sängen är så sjukt amerikansk med maassa kuddar ;) haha , ja giiiiiilllart iaf !:D

nu orkar ja inte lägga upp fler bilder på huset, tar så lång tid:P

idag har jag iaf hängt @ asa's. det var jätte kul . det är så härligt folk här!
så fort ja kommer in i huset kmr en litet tant fram till mig & typ halvskriker " It's klaaaarraaa!! :D Heeeeey!, have heard sooo much about ju!" och kramar mig, så sjukt söt! :D 
iaf, vi åkte runt i stan med en golf bil, vilket inte åker så jätte snabbt.. spec inte med 7 pers på den. och jaa! Asa hade en fuulaste hunden jag någonsin sätt! måset ladda upp en bild på den bara för att den va så sjuk ful..


HAHAHA! ögonen är helt fucked up & munnen helt sne! tungan hängde ut på sidan av munnen hela tiden & "svansen" viftade fram & tillbaka as fort. Hahaha! asa frågade om ja gillade hunden o ja svara " why does he look so funny...? "  hahah 

jaja nu är jag jätte trött. o känner att inlägget blir jätte flummigt.. 
vi hörs!
PUSSAR

härligthärligt

Hey folket!
Nu sitter jag och tittar på tv med katie och en av bröderna. skäms lite att ja inte kan mina bröders namn men vadå?!  dom är 5 stycken och alla ser likadana ut!! hahah!
iaf, idag har jag haft en riktigt najs dag med massa trevligt folk! har hunnit med att hänga vid stadens skatepark, varit hemma hos några kompisar, ätit middag med dom, varit på stan och fönstershoppat, kollat på en ny mobil ( måste köpa en ny för min har säämst täckning här ute .. ) och varit & handlar massa maaat igen!

en sak som jag älskar, verkligen ÄLSKAR med usa är att man bara behöver vara 16 år för att få köra bil! :D det är så sjukt najs att bli upphämtad utanför huset, sätta sig i bilen och börja pumpa svinhög musik! LOVE IT, sen att det är så varmt ute att vi har alla fönsterna öppna gör de ju bara bättre! yeah , som sagt! det har varit en underbar dag! :)

Imorgon ska min familj o ja hjälpa den yngsta sonen ( Tyler! den ända som jag säkert vet namnet på .. ) med hans flytt till college. så ska upp tidigt och sen vara borta hela dagen :) hade tänkt lägga upp bilder på huset och så idag , men orkar inte det just nu, det får bli imorgon ist, elr någon annan dag! Jag ska börja lägga upp fler bilder iaf, säkert roligare att titta på :)

nu ska ja titta på film med min broo & sis

jaja , hoppas ni har det bra i sverige och att ni har riktigt fint väder nu på slutet av sommarlovet!
tänker på er! 
kisssses / Klara



TACK ÄLSKLING

måste bara säga stoooort tack till min älskade marr som har fixat min design! :D
helt sjukt vad jag är nöjd. hon är bra hon! :) 
& hääär är hennes blogg ! :) de gick inte att länka, internet är lite segt ibland.
mthuree.blogg.se



GOD BLESS AMERICA

Hej folket! :D
Nu sitter jag här i USA! helt galet! men så sjukt roligt
Här tänker jag skriva om mitt liv i usa, vad jag gör och mina tankar :)
så nu ska ja berätta lite om min resa hit :)
det var jag och 3 andra svenska tjejer som åkte tsm från arlanda till frankfurt. i frankfurt delade vi upp oss och jag och en av tjejerna letade upp vårat flyg till Chicagoo! sen var det bara att sätta sig på flyget och sitta där i 9 timmar.. & när jag satt där på planet så fanns det inte så mkt annat att göra än att sitta och tänka. jag började fundera på va fan de är jag gör? varför åker jag iväg från sverige och tryggheten? tankarna bara flög runt i huvudet och jag kunde inte göra nått åt det! det var så skönt att slippa flyga dit själv och kunna ha någon att prata och peppa med! :) Jag och Maja ( tjejen jag åkte med) bestämde oss för att vi ska ha ett så galet roligt år, vi ska uppleva så mycket roliga saker och vi ska lära känna så många nya roliga människor! det är ju just därför vi åker :D Nu började vi bli riktigt peppade & redo!
när vi väl var framme i chicago lämnade vi varandra och tog sen vårat sista flyg för resan! Den sista resan gick snabbt och det tog bara en timme, när jag sen gått av planet stog hela min amerikanska familj där ( mamma, pappa, syster, 5 söner, tre fruar, 4 barnbarn )  och välkomnade mig! dom hade tillochmed målat stora plancher som det stod " VÄLKOMMEN KLARA" på. hahaha söta!
efter att ha ätit min första amerikanska middag lämnade vi av alla sönder och sen åkte jag, mamma jane, pappa tim och sis katie hem till huset :) där fick jag en rundvandring av huset och så visade dom mig mitt nya rum som dom har renoverat. jag borde ta kort på det och lägga upp här. sjukt vad som har fixat bara för att jag ska komma! :D
vi åkte och handlade ( bara det nödvändigaste ) och kom hem med 10 påsar fyllda med massa mat, och sen däckade jag i sängen, var jätte trött efter ca 20 timmar av resande och upplevelser, så det var riktigt skönt att få gå och lägga sig :)
Nu hinner jag inte skriva mer ! ska iväg till stan! men jag skriver snart igen och uppdaterar om mitt liv här i usa ;)
och just det, om ni vill kontakta mig så nås jag alltid på min mailadress:
[email protected]
mitt amerikanska nr
001-712-210-1531
och min amerikanska adress
Klara Gottvall
C/o Renze
22695 Hwy 71 S
Carroll, IA 51401
alltid kul att få ett brev på posten om någon orkar sätta sig och skriva ;) hihihih ♥
vi hörs!
Puss och kram mina älsklingar! tänker på er alla där hemma!
Love/ Klara

RSS 2.0